Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη φοιτητών στη ΝΕΤ

Ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00 με σκοπό να προβάλλουν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος που έχει προχωρήσει σε καταλήψεις.
Η κίνηση αποτελει μια δυναμική απάντηση στην πλειοψηφία των ΜΜΕ που έχει σηκώσει τοίχος σιωπής απέναντι στους αγωνιζόμενους φοιτητές, εξυπηρετόντας έτσι το σχέδιο της κυβέρνησης να απομονώσει το φοιτητικό κίνημα απο τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, συκοφαντόντας και προβάλλοντας μόνο τις μειοψηφίες των φοιτητών, το λεγόμενο κίνημα για ''ανοιχτή σχολή''.
Δυστυχώς όμως φαίνεται πως η δίοικηση της ΕΡΤ, αποτελεί σύμμαχος της πολιτικής της κυβέρνησης.
Στην αρχή διέκοψαν τον δελτίο για να μην ακουστούν οι φοιτητές, και  έδωσαν την υπόσχεση ότι θα τους βιντεοσκοπήσουν και θα τους προβάλλουν στις 12 τα μεσάνυχτα. Οι φοιτητές έμειναν στον χώρο για να διασφαλίσουν ότι θα τηρηθεί η συμφωνία.
Την επόμενη ώρα πάνω απο 300 άτομα παρεβρέθηκαν έξω απο το κτίριο της ΕΡΤ, φοιτητές, κάτοικοι της περιοχής, εργαζόμενοι και συναγωνιστές απο την πλατεία συντάγματος, και με συνθήματα υποστήριζαν την προσπάθεια.
Η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, αλλα η προβολή δεν έγινε ποτέ!
Με ένα σωρό απο δικαιολογίες απο στελέχη της δίοικησης καθηστερούσε η προβολή του βίντεο.
''Το δελτίο πάντα αργεί να προβληθεί'', ''Περιμένουμε δηλώσεις του Βενιζέλου'', ''οι δηλώσεις του Βενιζέλου είναι στα αγγλικά και πρέπει να μεταφραστούν'', ''Να φύγει ο κόσμος απ' έξω και μετά'', και άλλα πολλά άλλα.
'Ωσπου η ώρα έφτασε 01.00 και οι φοιτητές αποφάσισαν να μιλήσουν με τα στελέχη της δίοικησης. Τα στελέχη ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να μην δείξουν το βίντεο '' γιατί η ΕΡΤ είναι υπο κατάληψη και δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά'', πράγμα που αποτελεί ψέμα καθώς οι φοιτητές καθ' όλη την διάρκεια παρευρίσκονταν στον χώρο του ισογείου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ. Καθώς επίσης είπαν πως ''δεν μπορούν να λειτουργούν κάτω απο εκβιασμούς'', ενώ κανένας εκβιασμός δεν υπήρχε.
Οι φοιτητές ύστερα απο την αντιδραστική συμπεριφορά της διοίκησης αποχώρησαν και μαζί με τον κόσμο προχώρησαν σε πορεία στην Αγία Παρασκευή, ενω με πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο γνωστοποιείται το γεγονός και το μήνημα που βιντεοσκόπησαν εντός της ΕΡΤ.
Εκδηλώθηκε επίσης η θέληση όλων των παρευρισκόμενων αγωνιστών στο επόμενο διάστημα να επαναληφθούν προσπάθειας να σπάσει η σιωπη των ΜΜΕ.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δεν προβλήθηκε 
Η στιγμή της παρέμβασης των φοιτητών