Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κείμενο υποδοχής πρωτοετών

Γιατί το να διαβάσεις για τη σχολή, όσο καλός και να είσαι, δεν αρκεί για να πετύχεις αυτά που έχεις ανάγκη.

Κάποιοι στήριξαν ή ψήφισαν ένα νόμο που θέλει το πανεπιστήμιο, αυταρχικό και αποστειρωμένο από την πραγματική γνώση, εντατικοποιημένο χωρίς ελευθερίες, με δίδακτρα και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.
Είναι οι ίδιοι που επέβαλλαν στην οικογένεια σου μειώσεις μισθών, φόρους και χαράτσια.
Σου ετοίμασαν μία θέση για την ανεργία ή για ανασφάλιστη και ελαστική εργασία με ελάχιστες αποδοχές.

Μαζί τους είναι και οι ΄΄φίλοι΄΄ που θα κάνεις τις πρώτες μέρες εδώ, αυτοί που με ανιδιοτέλεια σε βοήθησαν στην εγγραφή σου, που  θα σου μοιράσουν σημειώσεις και χαμόγελα, θα σε καλέσουν σε πάρτι, αυτοί που το μπλε και το πράσινο στις αφίσες τους κάτι σου θυμίζουν. Αυτοί εντελώς τυχαία δεν θα σου μιλήσουν γι’ αυτά.


Δεν θα μπορέσουν όμως να σου κρύψουν την αλήθεια, ότι δηλαδή αν ο κάθε ένας στο παρελθόν κέρδισε κάτι ήταν όταν αγωνιζόμασταν όλοι μαζί. Έτσι το 06-07 οι φοιτητές δεν επιτρέψαμε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την εξίσωση του πτυχίου με τα κολλέγια. Πολλές φορές στο παρελθόν ανατρέψαμε νόμους παρόμοιους με τον σημερινό. Με συλλογικούς αγώνες στην ιστορία αυξήθηκε η χρηματοδότηση στη παιδεία, κατακτήθηκαν εργατικά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, όσα ψέματα και εκβιασμούς έβαζαν οι ισχυροί. Αντίθετα όταν ‘’ο κάθε ένας κοίταξε τη δουλειά του(ή τα μαθήματα του)’’ οι κοινωνίες έχασαν, οι άνθρωποι έζησαν χειρότερα. 

Έτσι και τις τελευταίες εβδομάδες οι φοιτητές της χώρας έχουμε προχωρήσει σε καταλήψεις στις περισσότερες σχολές. Αποφασίσαμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, δεν θα δεχτούμε μοιρολατρικά τις αποφάσεις άλλων για εμάς και το μέλλον μας. Επιλέγουμε τη κατάληψη γιατί είναι ο πιο δυναμικός τρόπος να πιέσουμε, και με τη μη λειτουργία του πανεπιστημίου ο νόμος δεν εφαρμόζεται.  

Σε καλούμε και εσένα στην συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, να ενημερωθείς, να κρίνεις, να πεις την άποψη σου, να συμβάλλεις στη συλλογική μας προσπάθεια.
 Η συνέλευση του συλλόγου πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 12.30 στο αμφιθέατρο α.030(το μεγάλο αμφιθέατρο μπροστά από τη γραμματεία)