Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Είμαστε αυτοί που μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό

Οι φοιτητικές εκλογές συμβαίνουν στη συγκυρία της «εξόδου στις αγορές», της «ανάκαμψης» κι άλλων τέτοιων αστείων της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, που καμία σχέση δεν έχουν με την καθημερινότητά μας.

Δεν υπάρχει success story για τη φοιτητική μέριμνα που καταργείται, για τις σχολές που δεν μπορούν καν να λειτουργήσουν λόγω της υποχρηματοδότησης, για τα συγγράμματα που κόβονται, για το άσυλο που έχει καταπατηθεί και τις δυνάμεις καταστολής που μπαινοβγαίνουν στις σχολές παίζοντας με το φόβο, για όσες κι όσους ετοιμάζονται να διαγραφούν επειδή είχαν την «ατυχία» να πρέπει να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, για όσες και όσους βλέπουν τα πτυχία τους να χάνουν, μέσα σε μια νύκτα, κάθε νόημα με την ισοτίμησή τους με τα πτυχία των κολλεγίων. Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει success story, για όσες και όσους βιώνουν την ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα και τη «διέξοδο» της μετανάστευσης.

Υπάρχει όμως ένα success story για τους φοιτητές: αυτό της ήττας των παρατάξεων της συγκυβέρνησης, της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Ψηφίζοντας ενάντια σε αυτές, ψηφίζουμε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στο ίδιο το «Πανεπιστήμιο του Μνημονίου», ενάντια στον ατομικό δρόμο και στο φόβο, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την επιβολή της ακροδεξιάς κυβερνητικής ατζέντας μέσα στις σχολές. 

Ψηφίζοντας για την Αριστερά, ψηφίζουμε για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ψηφίζουμε για τις δικές μας ανάγκες μέσα στις σχολές και για ένα πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας έξω απ’ αυτές. Ψηφίζουμε για να δείξουμε τη δύναμη των αντιστάσεων μας και το εύρος της αλληλεγγύης που ριζώνει μέσα στις σχολές, ψηφίζουμε για τη δημοκρατία, για τη δική μας συμμετοχή, για τη δική μας φωνή που πρέπει να ακουστεί.

Στις 7 Μάη, στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Ενότητας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και στέλνουμε μήνυμα κατάρρευσης των δυνάμεων που καταστρέφουν τις ζωές μας.