Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


Πριν από μερικούς μήνες μας ανακοινώθηκε η έλευση της κυβέρνησης ‘’εθνικής σωτηρίας’’.
Μία προσπάθεια ηρεμιστικής ένεσης στον άρρωστο λαό που δεν κάθεται ήσυχος να πάρει τα φάρμακα του από τους σωτήρες γιατρούς: Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ.
Ωστόσο η ένεση φάνηκε να μην έπιασε. Η κοινωνία δεν πείστηκε ότι κάτι θα αλλάξει και έφτιαξε άλλο ένα νήμα ζωντανών στιγμών του λαϊκού κινήματος με αποκορύφωμα την Κυριακή τις
 12 φλεβάρη, μία μεγαλειώδης συγκέντρωση που δυστυχώς πνίγηκε στα χημικά και τη καταστολή.
Κάπως έτσι παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να επιμηκύνουν την ζωή  αυτής της κυβέρνησης αναγκάστηκαν να προκηρύξουν εκλογές.
Μπροστά στον κίνδυνο όμως οι κάλπες να βγάλουν αποτέλεσμα που πιθανόν δεν τους αρέσει ξεκίνησε μία ανεπανάληπτη εκστρατεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Στην αρχή για τους κουκουλοφόρους και την καταστροφή των κτιρίων, ύστερα η υπερπροβολή  για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ  και τώρα για τους μετανάστες. Δυστυχώς οι τελευταίοι άλλη μία φορά αποτελούν αποδιοπομπαίοι τράγοι. Αυτοί που μετά τις εκλογές θέλουν να βυθίσουν τον λαό στην κοινωνική υποδούλωση κα τη φτώχεια των μνημονίων θέλουν να μετατοπίσουν την κουβέντα σε άλλο επίπεδο.

Μπροστά σε αυτό ο ίδιος ο λαός πρέπει να απαντήσει, να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, να μετατοπίσει την κουβέντα στα πραγματικά προβλήματα.
Μία τέτοια ευκαιρία αποτελεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου η ίδια η κοινωνία πρέπει να σηκώσει τη φωνή της, να προτάξει τις ανάγκες της.
Ο κάθε ένας στην γειτονιά του να δώσει το παρόν, η 25η Μαρτίου μπορεί να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση παπαδήμου!