Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Στο ίδιο έργο θεατές;


Στο προηγούμενο επεισόδιο

Ο Παπανδρέου ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την έγκριση της νέας δανειακής
σύμβασης, η οποία περιέχει νέα πακέτα μέτρων και «επιτήρηση» απο την ΕΕ και το ΔΝΤ,  σε ορίζοντα 10ετίας!Έντονος εκνευρισμός εκδηλώνεται απο διάφορα κέντρα εξουσίας για αυτήν την απόφαση.Η ΝΔ ανακοινώνει ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, και η κυβέρνηση αποσύρει την πρόταση για δημοψήφισμα. Δημοσιογράφοι, «ειδικοί», και διάφορα δημόσια πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας αρχίζουν με μανία να υποστηρίζουν την δημιουργία μιάς κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» η οποία θα ψηφίσει το «νέο μνημόνο» και τη δανειακή σύμβαση για να εξασφαλιστεί η 6η δόση και να γλιτώσουμετη χρεοκωπία. Ο Παπανδρέου ανακοινώνει την πρόθεση να σχηματίσει αυτή την κυβέρνηση.Η ΝΔ  λέει πως θέλει ένα «άλλο μνημόνιο›› απο αυτό που θέλει η κυβέρνηση και στο παρασκήνιο εξελίσσονται έντονες διαβουλεύσεις. Φτάνουμε αισίως σε happy end! Την Κυριακή το βράδυ ανακοινώνεται η συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» η οποία θα εφαρμόσει όλα τα προηγούμενα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και θα ψηφίσει το «νέο μνημόνιο».

Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουμε καταλάβει τι γίνεται πίσω απο
 το σκηνικό ομοψυχίας.Όλους τους προηγούμενους μήνες  σπάσαμε το γυαλί της μνημονιακής συναίνεσης.Στούς δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία ακόμα και στις παρελάσεις!Κάθε φορά που με τηλεοπτικές ρητορίες, ψέματα και εκβιασμούς έλεγαν πως η αντίσταση μας θα φέρει τη χρεοκωπία, εμείς με κουβέντα, προβληματισμό, συνθήματα και αγώνα αποκαθιστούσαμε την αλήθεια.
Δεν μας πείθουν! Κάθε φορά ο ίδιος εκβιασμός. Αν δεν κάνουμε θυσίες και δεν πάρουμε την
επόμενη δόση δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Όμως στήριξαν ή χαρίστηκαν στην εγχώρια ή ξένη οικονομική εξουσία, στους τραπεζίτες, στις μεγάλες  επιχειρήσεις με τα υπέρογκα κέρδη, στην εκκλησία.
Πλέον ξέρουμε ότι οι αγώνες μας τους φοβίζουν.

Η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»είναι μια προσπάθεια να οχυρωθούν απέναντι στην οργή της κοινωνίας.Φοβούνται μήπως δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους. Με την τελευταία υπογραφή της νέας κυβέρνησης θέλουν να υποθηκεύσουν για χρόνια έναν ολόκληρο λαό και την νεολαία του. Ένα νέο πολυετές μνημόνιο μας περιμένει, δηλαδή μία νέα επίθεση στα δικαιώματα μας και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Γι΄αυτό συνεχίζουμε με αγώνες!

Σύσσωμη η κοινωνία να βγεί στους δρόμους, να αμφισβητήσει τις εικόνες των ειδήσεων, να δημιουργήσει εικόνες ελπίδας, εικόνες αντίστασης και αλληλεγγύης. Σε τέτοιες εικόνες βρίσκεται η ευτυχία μας.