Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Για την επέτειο του πολυτεχνείου 2011

Άλλη μία ελπιδοφόρα εικόνα αντίστασης του λαού αποτέλεσαν οι μαζικές πορείες της Πέμπτης στην επέτειο του πολυτεχνείου. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα τίμησαν το νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη, δηλώνοντας αγωνιστικό παρόν για τους αγώνες που έρχονται, για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας!
Για άλλη μια φορά στήθηκε σκηνικό παραπληροφόρησης και εκφοβισμού της κοινωνίας. Το απόγευμα τα κανάλια μετέδιδαν ότι ο κόσμος ήταν πολύ λίγος στο κέντρο της Αθήνας  παρουσιάζοντας την πορεία ως φιάσκο ή ακόμα υποστηριζόταν ότι δεν υπάρχει και ουσιαστικό λόγος να βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο από την στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση «σωτηρίας». Επίσης έντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, πολύ παραπάνω από άλλες φορές, όπως προπαγανδιζόταν από τις προηγούμενες μέρες.
Στην Θεσσαλονίκη η αστυνομία εισέβαλλε σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου, υλοποιώντας στην πράξη την κατάργηση του στα χαρτιά!

Οι ομοιότητες με το χθες μας έβγαλαν στους δρόμους!
Τότε η οικονομική και πολιτική εξουσία επέλεξε την στρατιωτική δικτατορία για να επιβάλλει τα σχέδια της, σήμερα επιλέγει συνταγές «εθνικής ενότητας» και κράτους «έκτατης ανάγκης».
Με το καρότο της επόμενης δόσης και το μαστίγιο της αστυνομικής βίας εγκλωβίζουν την κοινωνία στα σχέδια τους. Εμφανίζουν ως μονόδρομο την περαιτέρω εφαρμογή νέων μνημονίων κοινωνικής υποδούλωσης και η δημοκρατία μπορεί να υπάρχει όσο δεν αμφισβητείται αυτός ο μονόδρομος. Οι διαδηλώσει πρέπει να καταστέλλονται. Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνονται όταν δεν ξέρουν αν το αποτέλεσμα θα  τους συμφέρει.


Τότε ήρθε να μας σώσει ένας ταγματάρχης στην θέση του πρωθυπουργού,
σήμερα ένας τραπεζίτης!

Χωρίς καμία κοινωνική νομιμοποίηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έστησαν μία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», με την συμμετοχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ.  Για την θέση του πρωθυπουργού  επέλεξαν τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, πιστός στην κατευθύνσεις του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για άλλη μια φορά εγκαθίσταται κυβέρνηση στην χώρα  χωρίς να ερωτηθεί ο λαός της, με την στήριξη από εγχώρια και ξένα κέντρα εξουσίας.

Συνεχίζουμε!
Η επέτειος του πολυτεχνείου είναι η μόνο η αρχή για την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση του Παπαδήμου.
Ξέρουμε ότι αυτή η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται να επιβάλλει τα χαράτσια, να εφαρμόσει το νέο νόμο για την παιδεία, να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση και να υποβαθμίσει περαιτέρω τα δικαιώματα μας.

 Κανένας μόνος του στην νέα επίθεση που ετοιμάζεται!
 Με αλληλεγγύη στεκόμαστε όρθιοι, με αντίσταση τους ρίχνουμε!