Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις Τετάρτη και Πέμπτη!
Το απεργιακό διήμερο ήταν η αποκορύφωση πολύμορφων εργατικών κινητοποιήσεων το τελευταίο διάστημα, καθώς και αποτέλεσε άλλη μια φωτεινή στιγμή του λαϊκού κινήματος στην χώρα, μετά την μεγάλη απεργία στις 5 Μάη και το κίνημα των πλατειών. Παρ’ όλους τους εκβιασμούς που δέχεται η κοινωνία, χιλιάδες κόσμος σε όλη την Ελλάδα κατέβηκε στους δρόμους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της.  
Η Κυβέρνηση όπως σε κάθε μαζική συγκέντρωση απάντησε με ξύλο και χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.  Λόγω της έκθεσης του στα χημικά, έπεσε νεκρός ο αγωνιστής-συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Δ.Κοτζαρίδης. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η ακραία επικινδυνότητα των χημικών που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση.
Η παρατεταμένη αστυνομική βία, η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία και η συνέχιση της ίδιας πολιτικής κόντρα στις κοινωνικές αντιδράσεις αναδεικνύει πως η κυβέρνηση και οι εκφραστές αυτές της πολιτικής αποτελούν μία αντιδραστική μειοψηφία, που προσπαθεί να ικανοποιήσει  τις επιδιώξεις λίγων, εργοδοτών και τραπεζιτών, κόντρα στις ανάγκες των πολλών. Όμως αυτή ακριβώς  η στάση της κυβέρνησης δεν σημαίνει πως οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν πετυχαίνουν νίκες, ίσα ίσα που το γεγονός αυτό οδηγεί σε αναβαθμισμένα συμπεράσματα την κοινωνία, η οποία φαίνεται να γυρνάει την πλάτη περισσότερο από ποτέ στους διαχειριστές της εξουσίας των τελευταίων δεκαετιών, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια τους, αργά η γρήγορα θα ανατραπούν!

Η στάση του ΠΑΜΕ.
Αν και η κοινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο σύνταγμα την Πέμπτη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα μπορούσε να αναζωπυρώσει ελπίδες για κοινή συμπόρευση ενάντια στην κυβέρνηση, η στάση του ΠΑΜΕ με ευθύνη και του ΚΚΕ στην συγκεκριμένη διαδήλωση προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς αγωνιστές. Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ στρεφόταν πρώτα και κύρια προς το υπόλοιπο σώμα της πορείας και όχι προς τις δυνάμεις καταστολής, ενώ δεν επιτρεπόταν σε οργανωμένα μπλοκ σωματείων και οργανώσεων να περάσουν, για να διαδηλώσουν μπροστά στη βουλή. Τέτοιες πρακτικές αναπαράγουν τον διαχωρισμό και την διάσπαση των αγωνιζόμενων ανθρώπων, και αποτρέπει την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής.

Τα γεγονότα της Πέμπτης .
Η επίθεση στο μπλοκ του ΠΑΜΕ την Πέμπτη δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.
Όσο και αν διαφωνούμε πολιτικά με το ΠΑΜΕ και με τη στάση του στην συγκέντρωση, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές βίας ενάντια σε οργανωμένα κομμάτια του κινήματος, απ’ όπου και αν προέρχονται.
 Ο κόσμος του αγώνα οφείλει να απομονώσει τέτοιες εξουσιαστικές λογικές.

Τα δυσάρεστα γεγονότα της Πέμπτης όμως δεν μπορούν να μας κάνουν να βουλιάξουμε σε μία ατέλειωτη συζήτηση, αδυνατώντας να μετασχηματίσουμε την κληρονομιά της μεγαλειώδους απεργίας σε νέους και πιο αποφασιστικούς αγώνες! Συνεχίζουμε δυναμικά!